LG gaat in zee met Google Play Films

17 november 2015 1 Minuut 1 Reacties
Google-Play-Films

LG is in zee gegaan met Google Play (Movies) Films. Films van deze streamingdienst van Google zijn straks op de  smart TV's van LG te zien.

Uitrol in 104 landen

LG heeft dat aangekondigd in een persbericht. De nieuwe dienst wordt echter niet meteen overal uitgerold. Nederland mag blijkbaar pas later meegenieten van de nieuwe dienst. De Engelstalige landen zijn komende maand als eerste aan de beurt. Lang zal het niet duren: LG heeft aangekondigd dat de dienst in 104 landen wordt aangeboden.

WebOS en NetCast

De WebOS Smart TV’s van LG, maar ook de eerdere NetCast 4.0 en 4.5 platformen van LG zullen de dienst gaan aanbieden. Google TV biedt een ruime keuze uit klassieke films, nieuwe films, en cultfilms, in zowel HD- asl SD-formaten. Kijkers kunnen Hollywoodfilms huren of kopen. Omdat de content allemaal uit de Google-cloud komt, kunnen de kijkers op hun televisie kijken, ergens onderbreken en hem de volgende dag desnoods afkijken op hun smartphone, tablet of pc.

Hoge kwaliteit

Het is de eerste keer dat Google deze dienst buiten zijn eigen Android TV-platform aanbiedt. LG heeft er hoge verwachtingen van. “De smart TV-markt groeit snel en daarmee komt een grote vraag naar verse content van hoge kwaliteit”, meldt In-Kyu Lee, senior vice preseident van de televisie- en monitordivisie van LG Electronics. “Voldoen aan deze vraag geniet de hoogste prioriteit van LG.”

Reacties (1)