Dit zijn de eerste Sony Pictures Ultra HD Blu-ray discs met HDR

11 november 2015 1 Minuut 3 Reacties
Ultra-HD-Blu-ray-disc-1

De eerste Ultra HD Blu-ray spelers zijn dit jaar aangekondigd en ook de Ultra HD Blu-ray-standaard staat inmiddels vast. Het is nu wachten op content en Sony laat vandaag weten wat we van de filmstudio van het bedrijf kunnen verwachten.

Sony Ultra HD Blu-ray films

Middels een persbericht laat Sony vandaag weten dat we begin 2016 de eerste Ultra HD Blu-ray discs kunnen verwachten. Sony Pictures komt met verschillende grote titels, waaronder The Amazing Spider-Man 2, Salt, Hancock, Chappie, Pineapple Express en The Smurfs 2. Ook laat het bedrijf de officiële verpakking zien waaruit we het Ultra HD Blu-ray-logo kunnen opmaken. Let hier dus op als je volgend jaar op jacht gaat naar content voor je nieuwe speler.

Ultra HD Blu-ray

De nieuwe Blu-ray discs bevatten films in de hoge 4K Ultra HD-resolutie, maar dat is niet alles. Ook biedt de nieuwe standaard ondersteuning voor hogere frame rates, High Dynamic Range (HDR), 10-bits kleuren en een grotere kleurruimte. Qua audio is er ook vooruitgang geboekt want de schijfjes komen, als de film ermee gemasterd is, met Dolby Atmos en/of DTS:X audiotracks.

 

Om dit alles af te spelen heb je natuurlijk een nieuwe speler nodig. Samsung en Panasonic hebben al Ultra HD Blu-ray spelers aangekondigd en de verwachting is dat deze begin 2016 op de markt verschijnen. De prijzen liggen waarschijnlijk tussen de 400 en 600 euro.

Reacties (3)