Xbox-baas: ‘Onzeker of Xbox One achterstand kan inhalen’

12 oktober 2015 1 Minuut 3 Reacties
xbox-one-playstation-4

Phil Spencer, verantwoordelijk voor onder meer Xbox, heeft aangegeven dat het onzeker is of Xbox One de achterstand op PS4 inloopt. Daarom wil Spencer zich liever concentreren op games en features, in plaats van de rivalenstrijd.

Xbox One vs PlayStation 4: PS4 staat al maanden voor

Sinds Phil Spencer aan de helm van de Xbox-afdeling staat, gaat het eigenlijk alleen maar beter met de spelcomputer van Microsoft. Maar hoe goed het ook gaat, hoeveel functies er ook worden toegevoegd en hoeveel games er ook worden uitgebracht, de beslissingen zorgen er maar niet voor dat Microsoft genoeg momentum opbouwt om die achterstand op Sony’s PlayStation 4 in te halen. Dat heeft onder meer te maken met de fiasco tijdens de aankondiging van de console, waardoor gamers het vertrouwen in Microsoft zijn kwijtgeraakt.

Nu is Phil Spencer gevraagd of het hem gaat lukken de achterstand op de PlayStation 4 in te lopen, waarop zijn antwoord eerlijk en helder is.

I don’t know. The length of the generation… they [Sony] have a huge lead and they have a good product.

Op dit moment zit er wereldwijd een gat van tien miljoen spelcomputers tussen de One en de PS4 en het is goed om te zien dat Spencer en zijn team realistisch zijn en niet in een fantasiewereld leven. Natuurlijk moet je ambitieus blijven, maar het moet niet de ambitie overstijgen en neigen naar arrogantie – een fout die Microsoft in het verleden veel fans, maar ook veel geld gekost heeft. Daarom wil Phil Spencer zich voorlopig liever concentreren op de games en features voor Xbox One en niet op de rivalenstrijd met Sony.

Wil je het complete interview zien? Check dan de onderstaande video.

Reacties (3)