Lilyhammer krijgt geen vierde seizoen op Netflix

27 juli 2015 1 Minuut 9 Reacties
lilyhammer-netflix

Netflix heeft laten weten dat we geen vierde seizoen van de populaire Netflix Original-serie Lilyhammer hoeven te verwachten. De serie is namelijk geannuleerd, tot grote spijt van Steven van Zandt, de bekendste acteur van de serie.

Geen seizoen vier voor Lilyhammer

In 2012 was Lilyhammer een mooi voorbeeld van wat Netflix zelf in pacht heeft als het op originele content aankomt. In de hoofdrol speelt Steven van Zandt, die je mogelijk kent van de serie The Sopranos. In Lilyhammer speelt hij een maffiabaas die zijn leven voortzet zoals hij gewend is, maar dan ls kroongetuige in het plaatsje Lilyhammer in Noorwegen. Tot nu toe heeft Netflix drie seizoen geproduceerd, die nu alle drie te bekijken zijn op de videostreamingdienst, maar een vierde seizoen zit er helaas niet in.

Netflix brengt zelf nooit cijfers naar buiten over zijn eigen series, dus kunnen we met geen mogelijkheid weten hoe goed Lilyhammer het heeft gedaan, maar het heeft destijds behoorlijk wat lof mogen ontvangen – lof die series als House of Cards en Orange is the New Black ook hebben mogen ontvangen. Wel blijkt uit onderzoek dat Lilyhammer minder populair was dan de serie DareDevil, waar zo’n tien procent van alle Netflix-kijkers naar zou hebben gekeken – mogelijk moet Lilyhammer ruimte vrijmaken voor andere Marvel-series.

Op dit moment is het gokken waarom het doek valt voor Lilyhammer. Van Zandt geeft zelf op Twitter aan dat ‘de zaken te ingewikkeld’ werden en dat kan werkelijk waar van alles inhouden. Is het een probleem met geld? De productie? De andere acteurs? Of met de directie? We zullen het wellicht nooit weten. Mocht je nog niet aan Lilyhammer begonnen zijn, dan raden we je dat toch aan. De serie biedt namelijk een unieke setting en presenteert situaties die niet vaak voorkomen in televisieseries, waardoor je zo door die drie seizoenen heen gaat.

Reacties (9)