PlayStation 4 blijft domineren, Xbox One loopt langzaam in

08 mei 2015 2 Minuten 3 Reacties
xbox-one-playstation-4

Sony's PlayStation 4 blijft de markt domineren, terwijl de Xbox One van Microsoft langzamaan aan het inlopen is op zijn grootste concurrent. Helaas zijn precieze, wereldwijde verkoopcijfers van de Xbox One niet bekend, aangezien Microsoft die niet vrijgeeft.

PlayStation 4 vs Xbox One: Sony loopt nog steeds voor

Als we kijken naar de huidige verkoopcijfers van zowel de PlayStation 4 van Sony en de Xbox One van Microsoft, dan is de conclusie duidelijk: Sony is flink aan het winnen. Eerst tijdens de lancering in 2013, door heel 2014 en nu ook in het eerste kwartaal van 2015. Sony mag dan een problematische launch hebben gehad met de PS3, dat heeft het bedrijf ruimschoots goed gemaakt met de PS4 door voorbij iedereens verwachtingen te gaan. Wereldwijd heeft Sony namelijk al 22,3 miljoen PlayStation 4-exemplaren verkocht.

Een precieze vergelijking van de verkoopcijfers van de Xbox One hebben we niet, omdat Microsoft daar geen cijfers over naar buiten heeft gebracht. Wat in elk geval duidelijk is, is dat Microsoft tijdens de kerstdagen in Noord-Amerika een flinke slag heeft geslagen met de tijdelijke prijsverlaging daar, die n permanent is. Die permanente prijsverlaging is helaas nog niet beschikbaar in Nederland, maar was er eerder wel heel even. Wel wordt er een inschatting gemaakt: de Xbox One is ergens tussen de 12,46 en 14,28 miljoen keer verkocht.

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Sony 2,4 PlayStation 4-spelcomputers verkocht, terwijl Microsoft ergens bleef hangen tussen de 1,12 en 1,34 miljoen stuks. Dat is nog steeds niet goed, maar al wel beter dan vorig jaar het geval was, waar Sony 1,8 miljoen meer consoles verkocht dan Microsoft. En de Wii U? Die doet het langzaamaan ook beter, maar is nog lang niet op het niveau waar het zou moeten zijn. De Wii U kwam al in 2012 uit en heeft nooit een echte momentum gehad, ondanks releases als Mario Kart 8 en Super Smash Bros. for Wii U.

Reacties (3)