Olympische Spelen 2016 niet in 4K Ultra HD te zien

26 februari 2015 1 Minuut 1 Reacties
Olympische Spelen 2016

Het IOC (International Olympic Committee) heeft besloten de 4K-stream niet in het uitzendpakket voor de Olympische Spelen van 2016 op te nemen.

Als je al een 4K Ultra HD tv hebt dan ben je waarschijnlijk naarstig op zoek naar content in deze hoge resolutie. Sportevenementen zijn vaak de uitgelezen mogelijkheden om nieuwe technieken onder de aandacht te brengen maar helaas worden de Olympische Spelen van volgend jaar niet in de 4K-resolutie uitgezonden.

Hoewel steeds meer contentproviders zich achter de 4K Ultra HD-resolutie scharen en we waarschijnlijkĀ eind dit jaar de eerste Ultra HD Blu-ray discs kunnen verwachten kunnen we de Olympische Spelen in deze resolutie vergeten. Het IOC (International Olympic Committee) heeft namelijk besloten de 4K-stream niet in het uitzendpakket voor de Spelen op te nemen.

De reden voor dit besluit is vrij simpel; volgens het IOC is er vanuit de rechthebbenden voor de streams geen interesse in de 4K-stream. Wel worden de Olympische Spelen van 2016 gebruikt om de nog hogere 8K Ultra HD-resolutie te testen. Hiervoor wordt samengewerkt met het Japanse NHK, een omroep die al een tijdje werkt aan 8K-uitzendingen. De kans is groot dat het opgenomen 8K-materiaal omgezet wordt naar de 4K-resolutie en voor promotionele doeleinden gebruikt wordt.

Reacties (1)