Bèta-versie XBMC-opvolger Kodi aangekondigd

19 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
kodi

De eerste bèta-versie van de XBMC-opvolger Kodi zal over zo'n twee weken verschijnen, de update biedt een compleet nieuwe look en bugfixes.

De makers van de alom bekende mediasoftware XBMC hebben onlangs wereldkundig gemaakt dat hun geesteskind binnenkort met een andere naam door het leven zal gaan, namelijk Kodi. De eerste bèta-versie van het nieuwe systeem zal over twee weken verschijnen.

Kodi brengt niet zoveel nieuws

Momenteel is Kodi nog in de vierde alpha-versie maar daar zal snel verandering in komen. Er moeten nog enkele veranderingen gebeuren waarna de bèta-versie over zo’n twee weken beschikbaar zal zijn voor geïnteresseerde gebruikers. De ontwikkelaars hebben ook een changelog gepubliceerd waarin de nieuwigheden van Kodi worden toegelicht.

Op het eerste zicht zullen er geen nieuwe features verschijnen in de eerste release van Kodi, en gaat het hier vooral om een esthetische verandering. De makers willen duidelijk de banden met XBMC verbreken. Naast esthetische verbeteringen worden bestaande functies ook gepolijst. Zo moet video vlotter afspelen, moet het wisselen tussen kanalen sneller gaan (bij de PVR-functie) en de ondersteuning voor iOS 8 zou ook verbeterd zijn.

Niet enkel Xbox

De ontwikkelaars van de software willen graag af van de naam XBMC, staande voor Xbox Media Center. Het softwarepakket is immers niet alleen meer voor Xbox maar voor zowat alle platformen. Om verwarring te vermijden en zichzelf te plaatsen als een all-round mediamerk wordt er voor een nieuwe naam gekozen.

Reacties (0)