Artison introduceert ’s werelds kleinste subwoofer

29 oktober 2014 1 Minuut 1 Reacties
Artison-subwoofer

De subwoofer is de speaker die in menig home cinema-systeem natuurlijk niet kan ontbreken maar is voor sommigen ook een noodzakelijk kwaad, met name door de vaak forse afmetingen en lastige plaatsing. Artison heeft hier echter iets op gevonden. Het bedrijf komt namelijk naar eigen zeggen met 's werelds kleinste subwoofer, waardoor de speaker eenvoudig te plaatsen is en niet langer een doorn in het oog is.

De subwoofer van Artison heeft de naam RCC Nano 1 meegekregen en heeft een afmeting van 19 x 20,3 x 20,9 centimeter. Dit is inclusief de grill en de voetjes. Nu zou je wellicht zeggen dat dit niet voor een optimale audiokwaliteit kan zorgen maar volgens het bedrijf beschikt de subwoofer over een 300 Watt versterker en twee 6.5-inch woofers die je van de bank moeten laten trillen. De woofer zelf is echter vibratie-vrij.

Artison verkoopt de RCC Nano 1 nog niet via retailers. Momenteel wordt er geld verzameld via een Kickstarter-campagne. Voor een bedrag van 399 dollar kun je in de subwoofer investeren en voor dat bedrag krijg je er, wanneer er voldoende geld opgehaald wordt, ook een thuisgestuurd. De campagne stopt op 1 december en de eerste subwoofers worden begin 2015 naar klanten verstuurd. Voor 99 dollar kun je er overigens ook een draadloze zender bij kopen.

Lees meer over de plaatsing van de subwoofer in je home cinema-systeem en hoe je twee of meer subwoofers in je home cinema-systeem verwerkt.

Reacties (1)