‘Netflix vanaf 15 september verkrijgbaar in België’

15 september 2014 1 Minuut 1 Reacties
Netflix

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws verschijnt de populaire streamingsdienst Netflix al op 15 september in België. Netflix heeft dat nog niet bevestigd.

De populaire Amerikaanse streamingsdienst Netflix komt op 15 september naar België. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws, die dat baseert op de laatste geruchten. Netflix heeft de releasedatum nog niet naar buiten gebracht.

Netflix-app

Sinds dit weekend is de Netflix-app in de verschillende Belgische appstores verschenen. Daaruit maakt de Belgische krant Het Laatste Nieuws op dat de lancering van Netflix in België dichterbij komt, wat helemaal geen verkeerde conclusie is. Volgens de laatste geruchten denkt de krant zelfs dat die lancering al op 15 september zal plaatsvinden.

Wanneer je nu de Netflix-app downloadt, hetzij voor Android, iOS of Windows Phone, dan kun je echter nog helemaal niets met de app, aangezien de dienst dus nog niet in België gelanceerd is. Je vindt er alleen de boodschap dat Netflix binnenkort gelanceerd wordt, meer niet.

Als de dienst dan echt beschikbaar is in België, dan kunnen ook zij Netflix een maand lang gratis gebruiken. Daarna is het mogelijk een abonnement af te sluiten van negen euro per maand, net zoals dat in Nederland het geval is. Heb je het Netflix-abonnement echter direct in de eerste weken aangeschaft, dan betaal je nu en het komende anderhalf jaar, nog acht euro in Nederland.

Inmiddels telt Netflix ongeveer 50 miljoen gebruikers, waarvan 13,8 miljoen gebruikers zich in de VS bevinden. Dit kwartaal verwacht het bedrijf door te groeien naar 53 miljoen gebruikers en vanaf september worden nieuwe markten aangeboord, waaronder dus België, maar ook Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland en Oostenrijk.

Netflix
Bron HLN

Reacties (1)