Netflix-shows voorstellen aan je vrienden via Facebook

02 september 2014 2 Minuten 2 Reacties
netflix-facebook

Vanaf nu is het mogelijk om Netflix-shows aan te raden bij je vrienden via Facebook, en dat nog wel in privésferen, zo maakt Netflix bekend.

Netflix heeft vandaag bekendgemaakt dat het mogelijk is om de series aan te raden bij je vrienden via Facebook. Dat kan vanaf nu via de website van de streamingservice, maar ook via de apps op iOS-apparaten, PlayStations en Xbox’en. Ook kan het op verschillende apparaten waar de app op voorgeïnstalleerd staat, waarvan een specifieke lijst ontbreekt, en in de naije toekomst zorgt Netflix er voor dat meer apparaten de functie krijgen.

Aanbevelen

De optie om een serie (of film!) aan te raden bij je vrienden verschijnt volgens Netflix alleen wanneer je daadwerkelijk net een aflevering of die film hebt afgekeken. Maar met een snelle blik op de website van Netflix zijn we er achter gekomen dat je ook gewoon shows kunt delen met je vrienden die je al gezien hebt, rechtstreeks van de voorpagina – je hoeft dus niet per sé net iets gekeken te hebben, Netflix vraagt ook willekeurig of een film of serie wat voor je vrienden is. Desondanks verwachten we niet dat je nu meteen wordt doodgegooid met suggesties.

Netflix legt uit dat wanneer je net iets gekeken hebt, je wordt gevraagd of je wil inloggen met je Facebook-account (wanneer je dat nog niet gedaan hebt). Doe je dat of was je al ingelogd, dan kun je de vrienden uitkiezen van wie jij denkt dat diegene die ene film of serie leukt vindt. Netflix plaatst geen overbodige berichten op je news feed op de Facebook-site. Tenminste, geen dingen die het niet al publiceerde wanneer je de optie hebt aangevinkt om te delen met je vrienden wat je zojuist bekeken hebt.

Vervolgens zien je vrienden de suggestie direct wanneer ze inloggen op Netflix, dus ze zien hem niet op Facebook. Je vrienden kunnen je eventueel een bedankje terugsturen, maar dat hoeft niet. Wel krijg je een notificatie wanneer je vrienden de suggestie bekeken hebben of aan hun lijst hebben toegevoegd. Heb je geen Facebook-account, dan krijg je de suggestie als privébericht binnen.

Reacties (2)