Loewe introduceert nieuwe Connect-serie Ultra HD tv’s

05 september 2014 3 Minuten 4 Reacties
Loewe-Connect-UHD

Loewe introduceert tijdens IFA 2014 een nieuwe Connect-serie tv's. Deze modellen beschikken over een 4K Ultra HD-resolutie en diverse smart tv-mogelijkheden.

Smart tv-functies

Met de nieuwe Loewe Connect tv’s kun je een televisieprogramma bekijken, tegelijkertijd een tweede programma volgen met de beeld-in-beeldmodus en een derde opnemen op de ingebouwde harde schijf. En dat gaat allemaal ook onderweg. Met Loewe Mobile Recording programmeer je het televisietoestel via de Loewe Smart Assist App voor Android en iOS. De ingebouwde harde schijf programmeren verloopt via de elektronische programmagids van Loewe. Deze is zowel in het tv-toestel als in de Loewe App geïntegreerd. De opslagcapaciteit van de schijf bedraagt een terabyte. De harde schijf dient bovendien als videoserver waartoe andere Loewe-toestellen in het thuisnetwerk toegang hebben (DR+ streaming) of waarmee het lopende programma na een onderbreking uitgesteld ook in een andere kamer verder gevolgd kan worden (DR+ Follow-Me).

Via de functie Loewe MyTV2Move zet je het lopende televisieprogramma, of een tweede programma, met een druk op de knop over op uw tablet of smartphone. Omgekeerd stuurt de functie Digital Media Renderer (‘Send to TV’) video’s, foto’s of muziek van een tablet of smartphone naar het grote beeldscherm.

Beeldkwaliteit

De Loewe Connect-modellen beschikken over een hoge 4K Ultra HD-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. De tv’s kunnen beelden vanaf usb, het thuisnetwerk of het internet weergeven. Ook is een HDMI 2.0-poort aanwezig en is er ondersteuning voor HDCP 2.2 en HEVC. Dankzij de Loewe Scaling-technologie maakt van lage resolutie content Ultra HD-materiaal. Vanzelfsprekend zijn de nieuwe Loewe Connect-modellen ook uitgerust met 3D. De bijpassende brillen zijn verkrijgbaar als optie.

Audiokwaliteit

Ondanks zijn slanke lijnen brengt de nieuwe Loewe Connect volgens de fabrikant een overtuigend geluid voort. Het naar voor gerichte, hoogwaardige stereogeluidsconcept met een totaal vermogen tot 2 x 40 watt is gebaseerd op het bass-reflexprincipe. De luidsprekertechnologieën van audiospecialist SOEN moeten de audio-ervaring optimaliseren. De ingebouwde 5.1 AV-multikanaaldecoder in de tv ondersteunt voortaan ook Dolby TrueHD en dts HD. Voor surround sound kunt je bovendien een Loewe Home-Cinema-systeem van 2.1 tot 5.1 rechtstreeks aansluiten via de Digital Audio Link-aansluiting.

Bediening

De nieuwe Loewe gebruikersinterface Assist Media 2015 is volgens de fabrikant nog overzichtelijker geworden. Hij werkt nog consequenter met grafische elementen en geeft ook het gebruiksverloop weer (‘Wat is er het laatst bekeken’). De Loewe Connect biedt toegang tot een Triple-Tuner, het tweekanaalssysteem en de ingebouwde netwerkinterface die werkt met ingebouwd Wifi. Met Loewe Assist Media 2015 moet moeiteloos interessantste gevonden worden – zowel online, in de mediatheken van de zenders als op uw thuisnetwerk. De Loewe Smart TV-portaal MediaNet geeft bovendien toegang tot inhoud op YouTube, de onlinevideotheek Videoland en de muziekstreamingdienst Deezer.

Design

Het design van de Connect-serie is volgens Loewe stapsgewijs verder ontwikkeld. De tv’s zijn nog slanker en eleganter uitgerust met een omlopend aluminiumframe. Een bijzondere blikvanger is de nieuwe accentkleur petroleumblauw. Loewe Connect wordt in de fabriek uitgerust met een verchroomde Table Stand. Bij de 55- en 65-inch-toestellen wordt de wandhouder standaard meegeleverd.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Loewe Connect is verkrijgbaar in de kleuren petroleumblauw, chroomzilver, cappuccino en zwart, en onder meer in de beeldschermformaten 40, 55 en 65 inch. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Reacties (4)