Nieuwe YouTube-app voor smart tv’s en mediaspelers

15 augustus 2014 1 Minuut 0 Reacties
YouTube-smart-tv

Google komt met een update voor de YouTube-app voor smart tv's waarmee het gebruiksgemak vergroot en het uiterlijk vernieuwd wordt.

Nagenoeg elke smart tv en met het internet verbonden mediaspeler is voorzien van de YouTube-app. Hiermee kunnen video’s op tv weergegeven worden. Google heeft vandaag een grote update voor deze applicatie uitgerold waarmee het gebruiksgemak vergroot moet worden en het uiterlijk een stuk strakker wordt. Daarnaast is er integratie van Chromecast.

Wat betreft het design houdt Google vast aan het onlangs geïntroduceerde ‘Material Design’, het nieuwe uiterlijk dat met de nieuwste versie van Android gepresenteerd werd. Dit houdt in dat de app een stuk strakker vormgegeven is. Daarbij wordt er een nieuw menu aan de zijkant geïntroduceerd waarmee je toegang krijgt tot kanalen en afspeellijsten.

De Chromecast-integratie is eigenlijk al op veel smart tv’s aanwezig maar Google maakt nu de mogelijkheden duidelijker voor gebruikers. Wanneer je de YouTube-app op je smartphone of tablet hebt staan is het na de update mogelijk om een video naar je smart tv of mediaspeler te ‘casten’. De video wordt dan op tv weergegeven, zonder dat hiervoor de Chromecast hdmi-stick nodig is.

De YouTube-app op onder meer game consoles, mediaspelers, home cinema systemen en smart tv’s krijgt op korte termijn deze grote update. Google is de uitrol van de update gestart en deze zal in de meeste gevallen via fabrikanten middels een firmware-update beschikbaar gesteld worden.

Reacties (0)