Netflix breidt 4K-aanbod uit met serie Breaking Bad

17 juni 2014 1 Minuut 9 Reacties
Breaking-Bad-Netflix

Vanaf nu kunnen alle Netflix abonnees die over een compatibel 4K Ultra HD-toestel beschikken de populaire serie Breaking Bad in 4K-resolutie bekijken.

Als je één van die consumenten bent die onlangs een 4K Ultra HD tv gekocht heeft dan is het gebrek aan 4K-content een probleem waar je al snel mee te maken krijgt. Eén van de weinige opties die je hebt is Netflix. De streamingdienst heeft het tweede seizoen van de populaire serie House Of Cards in 4K-resolutie beschikbaar gesteld. Maar, het kan zijn dat je daar geen fan van bent en daarom is vandaag goed nieuws te melden.

Netflix heeft namelijk een nieuwe serie aan het 4K-aanbod toegevoegd. Vanaf nu kunnen alle Netflix abonnees die over een compatibel 4K Ultra HD-toestel beschikken de immens populaire serie Breaking Bad in de hoge 4K-resolutie bekijken. Netflix geeft aan dat de serie in alle regio’s, dus ook in Nederland, in de hoge resolutie bekeken kan worden. In de VS heeft de dienst nog meer content aan het aanbod toegevoegd. Daar kunnen ook The Smurfs 2, Ghostbusters en Ghostbusters 2 in 4K gestreamd worden.

Let wel; om Breaking Bad in 4K Ultra HD-resolutie te bekijken is een tv nodig die de hoge resolutie ondersteunt, beschikt over een HEVC-decoder en door Netflix gecertificeerd is. Onder meer de nieuwe UHD tv’s van Samsung, Sony en LG bieden ondersteuning. De nieuwe AX800-serie van Panasonic biedt helaas geen mogelijkheid om 4K-content van Netflix te kijken, zo bleek vorige week.

Lees ook onze Samsung UE65HU7500 UHD tv review waarin we het streamen van 4K-content van Netflix bespreken.

Reacties (9)