Netflix begint 4K-streaming House of Cards

07 april 2014 1 Minuut 2 Reacties
Netflix-nieuw-retina

Het is nog niet officieel door Netflix bekendgemaakt maar uit een test van HDTVtest blijkt dat de streamingdienst in de UK begonnen is met het streamen van 4K-materiaal.

Netflix is één van de voorlopers op het gebied van 4K-streaming. De dienst heeft vorig jaar diverse malen laten weten in 2014 te beginnen met het streamen van 4K-content en sinds deze week krijgen de eerste gebruikers toegang tot de serie House of Cards in 4K-resolutie.

Het is nog niet officieel door Netflix bekendgemaakt maar uit een test van HDTVtest blijkt dat de streamingdienst in het Verenigd Koninkrijk begonnen is met het streamen van 4K-materiaal. Tijdens een review van een 4K Ultra HD tv bleek dat het tweede seizoen van de serie House of Cards al in de hoge resolutie te bekijken is. Voor Netflix-abonnees is de hogere resolutie gratis beschikbaar.

Om 4K-materiaal via Netflix te bekijken heb je een 4K Ultra HD tv nodig die beschikt over een H.265/HEVC-decoder. Dit houdt in dat de tv de gecomprimeerde hoge resolutie content kan decoderen. Ook wordt er een internetverbinding van minimaal 15,6Mbit/s aangeraden door de dienst. Content die in 4K-resolutie beschikbaar is wordt in de Netflix app automatisch weergegeven wanneer compatibele hardware herkend wordt. 

Momenteel is niet duidelijk in welke andere landen House of Cards al in 4K-resolutie bekeken kan worden. Netflix is sinds afgelopen zomer ook in Nederland beschikbaar en de verwachting is dat we op korte termijn ook in Nederland van 4K-content kunnen genieten.

Een overzicht van alle 4K Ultra HD tv’s die dit jaar in Nederland verkocht worden vind je in het 2014 home cinema overzicht.

Reacties (2)