XPlay introduceert XPlay Hybrid mediaserver voor back-ups van media

07 maart 2014 1 Minuut 9 Reacties
Xplay-hybrid-2

Na de lancering van de XPlay Media Servers in december vorig jaar, komt XPlay International nu met de XPlay Hybrid. Deze mediaserver waarmee back-ups gemaakt kunnen worden van films en muziek, is gericht op high-end voor de gewone consument.

De XPlay Hybrid is een nieuwe media server die 1:1 back-ups maakt van media als films en muziek. Het apparaat komt in twee uitvoeringen; een model voor Save-Mode en een model voor Storage-Mode. De Save-Mode variant biedt ruimte voor 100 Blu-ray’s, 600 dvd’s, of 6.000 cd’s (met back-up). De Storage-Mode variant biedt ruimte voor 200 Blu-ray’s, 1.200 dvd’s of 12.000 cd’s (zonder back-up).

De mediaserver heeft verschillende mogelijkheden om de ingeladen media beschikbaar te maken door het gehele thuis netwerk. Zo kun je bijvoorbeeld je verzameling albums afspelen vanuit je Sonos of Linn Netwerk player op Flac-formaat, of je collectie films direct streamen naar je smartphone en tablet. De collectie is met informatie en trailers volledig te beheren via de mobile app.

De movie data-base beschikt op het moment over meer dan 800.000 titels wereldwijd en hier worden gemiddeld 200 titels per dag aan toegevoegd. Er wordt elke 24 uur opnieuw gecheckt of de juiste informatie al beschikbaar is, en kan de klant niet wachten dan kan de XPlay Support gebeld worden en zal de film direct worden toegevoegd doormiddel van de barcode en Disc-ID.

De XPlay Hybrid zal deze maand nog verkrijgbaar zijn bij gespecialiseerde dealers en installateurs.

Reacties (9)