4K starterskit en toegang tot Netflix 4K voor Samsung UHD Smart tv’s

27 januari 2014 1 Minuut 2 Reacties
Samsung-U9000-4k-tv

Nu de meeste 4K Ultra HD tv's gepresenteerd zijn en we ook weten welke diensten dit jaar beginnen met het streamen van 4K-content wordt het tijd voor fabrikanten om deze twee elementen aan elkaar te koppelen. Samsung is de eerste fabrikant die van zich laat horen en kondigt een 4K starterskit voor bezitters van één van de nieuwe UHD tv's aan.

Vanaf maart moeten de eerste 4K Ultra HD tv’s van Samsung in de Europese winkels liggen. De tv’s kunnen geleverd worden met een speciale 4K starterskit en krijgen toegang tot de Netflix 4K-applicatie waarmee content in hoge resolutie naar de tv gestreamd kan worden.

De starterskit is een 1TB harddisk die voor 299 euro te koop zal zijn en beschikt over vijftig films in 4K-resolutie, waaronder Life of Pi. Later in het jaar worden er meer films beschikbaar gesteld die door de gebruiken op de schijf geplaatst kunnen worden. Het is niet duidelijk of Samsung de harddisk als speciale aanbieding in eerste instantie gratis met bepaalde modellen levert.

De Netflix 4K-applicatie is zonder extra kosten beschikbaar op Samsung Smart tv’s die beschikken over de 4K Ultra HD-resolutie. Deze app kan door iedereen die een abonnement op Netflix heeft gebruikt worden. Netflix heeft aangegeven in de lente met de eerste series en documentaires in native 4K-resolutie te komen maar de verwachting is dat het aanbod dit jaar nog klein blijft.

Bekijk de Samsung 2014 4K Ultra HD tv line-up.

Reacties (2)