Toshiba lanceert drie nieuwe 4K Ultra HD TV’s in de M9 serie

21 maart 2013 1 Minuut 0 Reacties
Toshiba-M9-Ultra-HD

Toshiba was vorig jaar één van de eerste fabrikanten die een 4K Ultra HD TV op de markt bracht en voegt dit jaar drie nieuwe modellen aan het assortiment toe. Toshiba introduceert vandaag namelijk de M9 serie Ultra HD (UHD) 3D Smart LED TV’s, met een resolutie van 3.840 x 2.160 pixels, verkrijgbaar in drie formaten: 58 inch, 65 inch en 84 inch.

Toshiba M9 UHD serie

Na de lancering van de 55ZL2 Ultra HD TV met bril-vrij 3D in 2012, vertegenwoordigt de nieuwe M9 serie 4K Ultra HD TV’s de tweede generatie. Alle drie de modellen worden aangedreven door de krachtige CEVO 4K multi-processor van Toshiba en zijn uitgevoerd in Toshiba’s nieuwe tv design. Kenmerkend voor dit design zijn eenvoudige maar geraffineerde details als de subtiel afgeronde hoeken en de ronde, oplichtende standby-indicator.

Native Ultra HD content

Een opvallend punt dat Toshiba in het persbericht aanhaalt is de beschikbaarheid van native Ultra HD content. Die content is er namelijk nog niet of nauwelijks. Toch ziet Toshiba de toekomst rooskleurig in. De fabrikant geeft aan dat gameontwikkelaars momenteel onderzoeken of ze games in de hoge resolutie uit kunnen brengen, dat veel Hollywood films reeds in 4K opgenomen worden en de stap naar 4K Blu-ray klein is, en dat grote TV maatschappijen momenteel bekijken of 4K uitzendingen mogelijk zijn.

Lees meer over 4K Ultra HD.

CEVO 4K multi-processor

De TV’s uit de M9 serie kunnen ook uit de voeten met content die oorspronkelijk niet in 4K is opgenomen. Dankzij de upconversie functionaliteit van de CEVO 4K multi-processor worden lagere resolutie beelden in zo’n geval automatisch weergegeven in een kwaliteit die de kwaliteit van Ultra HD zou moeten benaderen. Toshiba’s nieuwe beeldverwerkingstechnologie, AMR (Active Motion & Resolution), staat volgens de fabrikant garant voor levendige beelden en een vloeiende weergave van snelle bewegingen. Daarbij zijn alle modellen uit de M9 serie voorzien van 3D weergave met 2D naar 3D conversie. Het 58 inch model beschikt over actieve 3D weergave, terwijl de twee grotere modellen voorzien zijn van passief 3D.

Reacties (0)