Marmitek HDMI oplossingen met switches en splitters

23 oktober 2012 1 Minuut 2 Reacties
Marmitek-switches

Als je er bij het aansluiten van je home cinema systeem achter komt dat je niet voldoende HDMI poorten hebt om alles aan elkaar te koppelen dan is dat een behoorlijke tegenslag. Ook de wirwar vak kabels is voor velen een groot nadeel bij het aansluiten van het home cinema systeem. Marmitek brengt verschillende oplossingen in de vorm vanswitches en splitters. De twee accessoires die Marmitek vandaag presenteert zijn de Connect 421 en Connect 540.

Marmitek Connect 421

Deze Full HD 4 input, 1 output HDMI switcher is voorzien van een Digitale Audio uitgang. Hiermee kun je de audio van je TV rechtstreeks aansluiten op je home cinema receiver (codec formats als Dolby True HD and DTS-HD Master Audio worden ondersteund). De audio wordt automatisch door de receiver uit het binnenkomende HDMI signaal gehaald waardoor je geen aparte audiokabels van uw A/V apparaten naar de Connect 421 hoeft te leggen.

Met één audiokabel sluit je vervolgens de audio van vier HD bronnen aan op je home cinema receiver, welke automatisch mee schakelt met het beeld. Naast gemak en het esthetische aspect, is dit ook heel belangrijk wanneer je niet voldoende audio ingangen hebt op je receiver. Deze switcher is op de toekomst voorbereid door ondersteuning van HDMI v1.4 functionaliteiten zoals alle 3D formaten, CEC, HEC en ARC.

Marmitek Connect 540

Deze Full HD 4 input, 2 output HDMI switcher heeft een matrix functie. Dit betekent dat alle vier de ingangen geselecteerd kunnen worden op iedere uitgang, onafhankelijk van elkaar. Hierdoor is het overbodig om je HDMI kabel om te pluggen als je films wilt bekijken of games wilt spelen op een ander scherm. Eén keer aansluiten, niet meer naar omkijken.

Draadloze opties

Wil je helemaal geen kabels in het zicht? Dan kun je de HDMI kabel van de switcher naar je TV kunt u ook draadloos vervangen door de GigaView 811 of GigaView 821.

Prijs en beschikbaarheid

De Connect 421 heeft een consumentenadviesprijs van 129,95 euro. De Connect 540 heeft een consumentenadviesprijs van 109,95 euro.

Reacties (2)