Philips TV Buying Guide app: Plaats een TV in je huiskamer voordat je hem koopt

06 juni 2012 1 Minuut 0 Reacties
Philips-TV-buying-guide-app

Panasonic heeft vorig jaar al een applicatie gelanceerd waarmee je nieuwe LCD en plasma TV's van de fabrikant middels Augmented Reality in je woonkamer kunt plaatsen en nu komt Philips met eenzelfde concept. De Philips TV Buying Guide app maakt het voor Android en iOS gebruikers mogelijk om te zien hoe de nieuwste Philips TV's er bij jou thuis uitzien.

Het lastige van een TV kopen is dat je in de winkel nauwelijks of niet kunt zien of iets wel in de huiskamer past, zowel qua grootte als qua design. De Philips TV Buying Guide kan via een Augmented Reality marker, welke je even moet printen, een TV op je dressoir of aan de muur plaatsen. De marker wordt op de betreffende plek geplaatst of gehangen en middels de camera op je smartphone of tablet wordt een virtueel in het beeld geplaatst op de plek van de market.

Daarbij heeft de app aanbevelingen voor de beste TV die bij jou behoeften, kamer en budget past, en kun je meer informatie over elk model terugvinden. Een andere leuke feature is dat jet het beeldscherm van de TV leeg kunt laten of kunt vullen met content.

De app is geschikt voor Android en iOS smartphones en tablets en wordt in eerste instantie in de UK, Duitsland, Frankrijk en Brazilië gelanceerd. Later dit jaar moet ook een Nederlandse versie verschijnen. Mocht je niet kunnen wachten kun je voor de Engelstalige app terecht in de Apple App Store of de Google Play Store.

Bron: Whathifi

Reacties (0)