Panasonic 2010 TV’s krijgen toegang tot Viera Connect & Viera Market

06 september 2011 1 Minuut 0 Reacties
viera-connect-panasonic

Tot voor kort dachten wij, en velen kopers van een Panasonic 2010 TV met ons, dat het hele Viera Connect en Viera Market idee aan ons voorbij zou gaan, maar gelukkig komt Panasonic ook voor de modellen van vorig jaar met een Viera Connect update. De Viera Cast functie, waar deze en oudere Panasonic TV's en Blu-ray spelers over beschikken, wordt hiermee vervangen voor een Smart TV systeem met meer mogelijkheden.

Viera Connect biedt meer mogelijkheden voor interactiviteit met de TV en maakt deel uit van de toekomstige Smart Viera plannen van de fabrikant. Een zeer belangrijk onderdeel van Viera Connect is de Viera Market. Hier kun je verschillende applicaties als Video-onDemand diensten, YouTube, Facebook, Twitter en nieuws apps downloaden, gratis of voor een klein bedrag. Panasonic gelooft heilig in de toekomst van het systeem en stelt alles in het werk het aantal applicaties, en vooral games, verder uit te breiden.

De modellen die een firmware update voor Viera Connect kunnen verwachten zijn de VT20, GT20, V20 en G20 plasma TV’s. In de LCD categorie komt de update uit op de V20, D28, D25 en G20 modellen. Panasonic geeft aan dat de update later dit jaar uitgerold zal worden, maar wij hebben de update inmiddels al binnen op onze G20 plasma TV. Mocht je jouw TV niet op het internet aangesloten hebben dan is het absoluut de moeite waard dit even te doen want Viera Connect is een waardevolle verbetering ten opzichte van Viera Cast. Bekijk hier de eerste indrukken van het Viera Connect platform.

Overigens kan het zijn dat er de komende tijd applicaties gelanceerd worden die alleen werken op de 2011 modellen, welke een snellere processor hebben. Maar, dit zal alleen in enkele gevallen zo zijn.

Reacties (0)