Pioneer lanceert zes nieuwe AV receivers, waaronder de VSX-1021 en VSX-921

18 april 2011 8 Minuten 0 Reacties
Pioneer-VSX-1021-recceiver-feature

Het is een beetje de omgekeerde wereld; eerst een aantal leuke features aankondigen en dan de receivers zelf, maar toch heeft Pioneer vandaag haar nieuwe AV receiver line-up voor 2011 dan bekend gemaakt. De line-up bestaat uit zes nieuwe modellen; de VSX-1021, de VSX-921, de VSX-826, de VSX-821, de VSX-521 en de VSX-421.

Iedere receiver biedt volgens Pioneer ongeëvenaarde prestaties en geavanceerde technologieën. Sommige daarvan zijn bovendien uitgerust met nieuwe features zoals AirPlay van Apple, Made for iPad, DLNA, vTuner Internet Radio en op maat gemaakte applicaties voor iPhone, iPad en iPod touch zoals de iControlAV App en de Air Jam App. “Onze nieuwste receivers vormen onze sterkste productinnovaties van de afgelopen jaren. In het volledige assortiment werden nieuwe features en functies geïntroduceerd en we zijn erin geslaagd om oplossingen te vinden waardoor consumenten hun iPhone, iPad of iPod in een handomdraai op geselecteerde modellen kunnen aansluiten. Met die oplossingen krijgen ze onder meer toegang tot hun muziek- en videocontent en kunnen ze die content ook sharen met anderen in dezelfde kamer of op andere plaatsen in de woning”, zegt Ronald De Wilde, PR-Manager bij Pioneer Benelux. “De nieuwe receivers van Pioneer laten u toe om uw audio- en videofuncties vanuit uw luie stoel te beheren, aangezien ze op de recentste media en infrastructuur kunnen worden aangesloten.”

Features en functies

  • Made for iPhone/iPad/iPod – Bij de receivers van Pioneer wordt een gratis USB/video-kabel geleverd voor een iPhone, een iPad en een iPod touch, waardoor een optioneel dockingstation overbodig wordt. De apparaten kunnen gewoon via ‘plug and play’ worden gebruikt. Daardoor kun je audiocontent, video opnames en foto’s afspelen die op hun apparaat (of apparaten) zijn opgeslagen. Pioneer brengt ook volledige ondersteuning voor iPad, inclusief de mogelijkheid om een 2.1A batterij via de USB poort op te laden.
  • AirPlay – Dankzij AirPlay kun je via je thuisnetwerk op een eenvoudige manier naar je muziekbibliotheek luisteren. Deze oplossing werkt zowel met de VSX-1021 en de VSX-921 en vereist het gebruik van iTunes 10.1 of een latere versie op een Mac of een pc.
  • Air Jam & iControlAV – Lees hier meer over de Air Jam & iControlAV applicaties van Pioneer.
  • DLNA – Op basis van hun draadloze en netwerkmogelijkheden bieden zowel de VSX-1021 als de VSX-921 DLNA v1.5-ondersteuning, waardoor ze met apparaten met dezelfde feature kunnen worden verbonden. Via Ethernet of de (afzonderlijk als optie verkochte) AS-WL3000 draadloze LAN-converter krijgen de receivers toegang tot high-resolution muziek (tot 192 kHz/24-bit in het geval van de VSX-1021 en tot 96 kHz/24-bit in het geval van de VSX-921) vanaf een compatibel apparaat in het netwerk en kunnen ze die muziek afspelen. De audio kan ook worden gestreamd en bediend via de receiver van Pioneer met een smartphone die UPnP/DLNA mediaservers en renderers ondersteunt.
  • Bluetooth Audio Streaming – Met de Bluetooth adapter die als optie verkrijgbaar is, biedt het volledige assortiment receivers, met uitzondering van de VSX-421, de mogelijkheid om audio content vanaf elk A2DP Bluetooth-enabled mobile apparaat of pc via Bluetooth over te zetten. De AS-BT200 Bluetooth Adapter van Pioneer biedt de mogelijkheid om je telefoontoestel binnen handbereik te houden terwijl je via je homecinemasysteem van muziek geniet.
  • vTuner Internet Radio – De VSX-1021 en VSX-921 zijn ook uitgerust met vTuner Internet Radio. Hiermee krijg je toegang tot duizenden internet radiostations. Op het on-screen display kun je kiezen uit verschillende muziekformaten of stationlocaties of kunnen ze gewoonweg specifieke stations zoeken.

De nieuwste technieken

De nieuwe receivers van Pioneer zijn ook klaar voor de meest recente technologieën. Zo is ieder model uitgerust met HDMI aansluitingsmogelijkheden (HDMI versie 1.4a met 3D en Audio Return Channel). Op die manier kunnen ze 3D content van een Blu-ray 3D speler of 3D programma’s die via de kabel of de satelliet worden ontvangen, naar elke compatibel beeldscherm doorsturen. Audio Return Channel (ARC) biedt de mogelijkheid om audiosignalen (bv. van een televisieprogramma) vanaf een compatibel televisietoestel over dezelfde HDMI kabel die wordt gebruikt om content naar de TV over te brengen, naar de receiver door te sturen. Hieronder vind je enkele nieuwe technieken die Pioneer in haar receivers heeft verwerkt;

  • Auto Multi-Channel Acoustic Calibration (MCACC) – Een merkeigen systeem van Pioneer dat met uitzondering van de VSX-421 in alle receivers wordt toegepast. Dit systeem analyseert de configuratie van de speakers in de kamer en optimaliseert vervolgens voor iedere speaker het niveau en de egalisatie om de akoestische onjuistheden ten gevolge van de kamer op te vangen. Op die manier kan in iedere kamer waar een home cinemasysteem is opgesteld, van een optimale en op maat gemaakte audio ervaring worden genoten.
  • Bij de VSX-1021 en de VSX-921 gaat Pioneer nog een stap verder met Advanced MCACC, een systeem dat ook 3D tijdsuitlijning biedt waarmee de instellingen heel nauwkeurig kunnen worden gefinetuned.
  • Dolby ProLogic IIz Decoding – Alle nieuwe receivers van Pioneer zijn uitgerust met de nodige technologie om HD audioformaten te decoderen, inclusief Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. Behalve bij de VSX-421 wordt ook het nieuwe Dolby Pro Logic IIz hoogtekanaal gedecodeerd. Dolby Pro Logic IIz onderscheidt achtergrondgeluiden en voegt ze toe aan bijkomende hoogtespeakers vooraan om op die manier een nog beter surround sound geluid vooraan te creëren. Deze speakerconfiguratie creëert de diepte en de dimensie van een reële soundstage en is daarom ideaal voor gamers. Daarnaast biedt de merkeigen Front Wide Mode van Pioneer extra veelzijdigheid en dimensie bij een 7.1 speakeropstelling.
  • Advanced Sound Retriever – ASR, dat in alle modellen voor 2011 wordt aangeboden, verbetert de kwaliteit van gecomprimeerde audiobestanden door kritieke gegevens van draagbare media players en internetradio te herstellen, waardoor een degelijke muziekervaring ontstaat die in de buurt komt van CD kwaliteit.
  • Auto Level Control – ALC-technologie staat garant voor constante luisterkwaliteit ongeacht de entertainmentbron. Bij deze technologie worden schommelingen in de volumeniveaus van verschillende digitale audionummers, TV zenders en commercials die de entertainmentervaring kunnen verstoren, gecompenseerd.

Gebruiksgemak en set-up

Zowel de VSX-1021 als de VSX-921 zijn de eerste AV-receivers die met de nieuwe AVNavigator setup softwareapplicatie zijn uitgerust. AVNavigator zijn applicaties voor pc, die bedoeld zijn om de fysieke en softwaresetup van de receiver te vereenvoudigen. De suite bestaat uit twee belangrijke applicaties: Wiring Navi en de Interactive Manual.

  • Wiring Navi – Hierbij moeten de gebruikers gewoon een reeks vragen beantwoorden over de hardware die met het systeem is verbonden. Daarna updatet de applicatie de receiver automatisch met alle correcte instellingen.
  • Interactive Manual – Zodra de receiver met behulp van Wiring Navi is ingesteld, biedt de Interactive Manual-applicatie een gelinkte interactieve handleiding die je snel wegwijs maakt in alle nieuwe features van de AV receiver (bv. wanneer je op de ALC-knop op de voorkant van de receiver duwt, word je rechtstreeks naar het deel van de handleiding gebracht waar over de Automatic Level Control-feature uitleg wordt gegeven). Je kunt ook op een deel van de gebruikershandleiding klikken, waarna de feature van de receiver automatisch wordt opgestart (bv. wanneer de gebruiker op het FL Dimmer-gedeelte van de gebruikershandleiding klikt, dimt het display van het frontpaneel van de receiver).

Prijs & beschikbaarheid Pioneer receivers

Alle modellen zijn uitgerust met een stijlvol zwart voorpaneel met hairline afwerking en zullen vanaf juni 2011 in de handel verkrijgbaar zijn.

  • VSX-421-K : 299,00 euro
  • VSX-521-K : 349,00 euro
  • VSX-821-K : 449,00 euro
  • VSX-826-K : 499,00 euro
  • VSX-921-K : 549,00 euro
  • VSX-1021-K : 799,00 euro

Bekijk in ons Home cinema kopen overzicht waar je de Pioneer receivers aan kunt schaffen.

Reacties (0)